Autentificare
Am uitat parola
Articole
Tratamente in statiuni romanesti
Pentru multe persoane, vacanta petrecuta in statiuni reprezinta o relaxare agrea...
Rasul este un bun medicament
Exista momente cind oamenii nu se simt bine si au impresia ca lumea s-a sfirsit....
Fiti mai atenti la soare, chi...
Iubiti soarele?Adorati sa stati multe ore bronzindu-va in timp ce cititi o carte...
Portocala ... Sanatate curata !!
 Originara din China si cultivata ulterior in toate tarile in care se prete...
Zece sfaturi pentru o digestie...
1.In fiecare dimineata, inainte de micul dejun, beti sucul a 1-2 lamii stoarse i...
O noua perspectiva asupra canc...
Pentru a studia cancerul este necesar studiul initial al aspectelor materiale al...
Trei sfaturi sa slabesti usor
1. Mincati mult dimineata si putin searaNu putine sint persoanele care sar peste...
Produsele lactate si efectele ...
Laptele si produse din lapte se numara printre alimentele de o importanta deoseb...
Un mar pe zi tine doctorul dep...
Aceasta era una dintre cele mai populare zicale ale secolului XIX si, desi nimen...
10 exemple pentru o silueta de...
1. Mincati in liniste absoluta. Ca sinteti acasa ori la restaurant, nu uitati ni...

O noua perspectiva asupra cancerului

Pentru a studia cancerul este necesar studiul initial al aspectelor materiale ale corpului omenesc.

Aici exista doua aspecte importante:

1) Baza materiala propriu-zisa a corpului: este vorba de componenta solida, fluida si cea a aerului. Prin alimentatie si respiratie corpul nostru isi mentine forma si continutul. Omul nu poate trai fara mancare, lichide si fara aer. O data ce alimentele, lichidele si aerul patrund in interiorul corpului, ele vor fi supuse unor procese de combinare cu elementele corpului. Drept urmare, in interiorul corpului vor aparea noi elemente. Dar, datorita deosebirilor existente intre oameni, aceste noi elemente vor fi si ele diferite, cantitativ si calitativ. De exemplu, chiar daca doi oameni consuma aceleasi alimente, beau aceleasi lichide si traiesc in acelasi mediu, totusi ei nu vor avea acelasi numar de leucocite sau de eritrocite.

2) Baza energetica:
functionarea celulelor duce la eliberarea de energie in interiorul corpului. Deoarece numarul celulelor si modalitatea lor de functionare (din punct de vedere al organelor interne sau al sistemelor corpului) sunt diferite de la persoana la persoana, si energia din interiorul organelor, a sistemelor corpului va fi diferita.

In momentul in care in interiorul corpului vor patrunde alimente, lichide sau aer, prin activitatea celulelor din interiorul corpului va avea loc o combinare a materiei ce a patruns in corp cu cea deja existenta. Drept urmare, va aparea o noua materie, care este produsul transformarilor la nivel celular. Aceste transformari sunt denumite de medicina clasica drept transformari chimice, in timp ce medicina traditionala chineza le leaga de functia de transformare a energiei.

Atunci cand se modifica structura materiei se va modifica si campul acesteia. Medicina traditionala chineza descrie acest proces prin conceptele Yin - Yang. Materia fiind Yang iar cimpul Yin, transformarile Yang-ului vor afecta si Yin-ul, asa cum transformarile Yin-ului influenteaza si Yang-ul.

Drept urmare, putem analiza schimbarile din corp atat la nivelul materiei, cat si la nivelul campului. Atunci cand apare o noua materie, ea va avea propriul camp. La fel se intampla si in cazul tumorilor, acestea vor avea propriul camp. Daca noi vom distruge campul, nici materia nu va mai putea exista (Yang-ul nu poate exista fara Yin). Distrugand campul unei tumori vom putea anihila si tumoarea propriu-zisa.

Pentru noi este foarte importanta intelegerea si stapinirea legilor ce guverneaza procesele din interiorul corpului nostru. Aceste legi nu pot fi schimbate, ele pot fi numai intelese si respectate. La fel se intampla si cu legile Universului. Cei care cunosc aceste legi si le respecta vor cultiva naturalul, nu vor merge impotriva naturii. Ei vor fi sanatosi, vigurosi si impacati.

Cand dorim sa intelegem modalitatea de producere a celulelor sanguine, observam ca celulele maduvei sunt responsabile de acest lucru. Totusi, pentru ca ele sa poata produce celulele sanguine sunt necesare mai multe transformari la mai multe niveluri ale corpului omenesc. Numai dupa ce acestea au loc, celulele maduvei isi vor putea indeplini functia cu succes. De aceea, in cazul afectiunilor sangelui nu este suficienta interventia numai asupra transformarilor la nivelul celulelor maduvei.

In cazul cancerului sangelui situatia este si mai complicata. Pentru cei care sufera de cancerul sangelui, undeva in lantul ce se finalizeaza cu producerea celulelor sanguine exista o anomalie. Aceasta anomalie poate fi prezenta la unul sau la mai multe niveluri. Persoanele ce au capacitati deosebite pot observa ca persoanele ce au cancer al sangelui au luminozitatea scazuta in zona circulatiei superficiale a membranei intestinelor. De asemenea, luminozitatea este scazuta si in zona circulatiei superficiale a ficatului, dar si in zona oaselor. In acest mod, se poate observa ca disfunctiile apar la mai multe niveluri, ele concurand pentru producerea acestei afectiuni.

Un alt aspect important este cel al clarificarii distinctiei dintre transformarile ce apar in interiorul unei celule si cele care produc formarea unor noi celule.

In medicina traditionala chineza se spune:"energia de aparare circula prin exteriorul meridianelor". Aceasta energie de aparare (Wei Qi) este produsa din esenta hranei, circula prin exteriorul vaselor de sange, are functia de a apara corpul impotriva factorilor patogeni externi, controleaza inchiderea si deschiderea porilor, improspateaza pielea si parul, controleaza temperatura corpului, incalzeste organele interne, protejeaza suprafata musculara. Energia de aparare este cea care circula prin exteriorul celulelor, avand rolul de aparare a lor, producand o anumita presiune asupra lor. Daca din exterior nu se va manifesta nici o presiune, atunci va creste presiunea din interiorul celulelor: daca presiunea exterioara este mica presiunea interioara va fi mare (conform teoriei Yin - Yang). Daca nu va exista energia de aparare, care sa exercite o anumita presiune asupra celulelor, atunci energia celulelor va fi emisa spre exterior, pierzandu-se.

In medicina traditionala chineza se mai spune: energia nutritiva (Ying Qi) circula prin interiorul meridianelor. Energia nutritiva deriva din esenta hranei produsa de splina si stomac, produce sangele si circula impreuna cu el prin interiorul vaselor. Ea este cea care circula prin interiorul celulelor, prin interiorul vaselor de sange, prin interiorul meridianelor.

Din acest punct de vedere, intre energia de aparare si cea nutritiva exista asemanari, dar si deosebiri: originea lor se afla in esenta hranei, dar ele circula pe trasee diferite (energia de aparare se deplaseaza prin exteriorul celulelor, al vaselor si al meridianelor, in timp ce energia nutritiva va circula prin interiorul acestora).

Medicina traditionala chineza ne precizeaza ca Omul, Pamantul, Cerul - prin toate circula energia. Atunci cand vorbim de Cer, noi vom spune energia Cerului, atunci cand avem in vedere Pamantul, vom spune energia Pamantului, daca vom face referire la Om, vom afirma energia Omului. In situatia in care ne intoarcem atentia spre interiorul corpului vom vorbi despre energia inimii, a plamanilor, a ficatului, rinichilor, etc. Energia din interiorul celulelor va fi energia nutritiva, cea din exteriorul celulelor va fi energia de aparare. In fapt este vorba de energie, de o energie ce produce foarte multe transformari.

Ce transformari produce energia?

Medicina traditionala chineza ne spune ca daca energia se acumuleaza, atunci apare ceva ce are forma, ceva material, daca energia se disipa este ca si cum ar bate vantul. In timp ce producerea vantului ca urmare a disiparii energiei este mai usor de inteles (in sensul producerii unui curent in momentul in care energia pleaca dintr-un loc), producerea unei forme prin acumularea energiei este ceva mai neclara.

Daca, de exemplu, energia se acumuleaza si apare stagnarea ei pe meridianul ficatului, atunci in timp va aparea o formatiune in interiorul ficatului. Acelasi lucru se va intimpla si pentru celelalte organe interne. In situatia in care acumularea si stagnarea energiei se va produce in exteriorul meridianului ficatului, dar in preajma ficatului, atunci va aparea cancerul ficatului (tumoarea maligna).

Atunci cand acumularea si stagnarea energiei se produce in interiorul celulelor, in interiorul meridianelor, in timp va aparea o tumoarea benigna: daca insa procesul de acumulare si stagnare a energiei are loc in exteriorul celulelor, in afara meridianelor, atunci va aparea o tumoare maligna (cancer).

Daca avem in vedere transformarile din interiorul meridianelor, al celulelor, atunci putem spune ca marginile protuberantei vor fi clare, pe cind in situatia modificarilor ce survin in afara meridianelor, in exteriorul celulelor, marginile protuberantei nu vor fi clare. De aceea, medicina clasica afirma ca in cazul tumorilor benigne, marginea acestora este bine conturata, pe cand in cazul tumorilor maligne, marginea tumorilor nu este clara.

Cancerul are legatura cu transformarile energiei de aparare a corpului. Atunci cind survine o disfunctionalitate a energiei de aparare, scade efectul acesteia de protejare a celulelor, ceea ce afecteaza buna functionare a celulelor. Drept urmare, vor interveni unele modificari in procesele chimice din interiorul celulelor.

Tumorile benigne vor duce la aparitia unei presiuni exercitate din interiorul celulelor catre exterior, in timp ce tumorile maligne creeaza o presiune din exteriorul celulelor catre interiorul acestora.

Atat tumorile benigne, cat si cele maligne reprezinta o acumulare uriasa de energie, blocajul acesteia fiind cel care a cauzat aparitia tumorilor.

In situatia tumorilor benigne modalitatea corecta de actiune consta in interventia asupra metabolismului, reinstaurand buna functionare a organelor interne. Pentru tumorile maligne este necesara folosirea unei forte mari de penetrare a locului afectat cat si reglarea campurilor din acea zona.Adauga comentariu

Trebuie sa fiti autentificat pentru a avea acces la aceasta functionalitate.
Daca nu sunteti membru al comunitatii noastre va puteti inregistra gratuit aici.